teisipäev, 3. aprill 2012

Tere talv!


Hommikul aknast välja vaadates oli pilt selline, et maas vähemalt 10-sentimeetrine lumekiht. Õhtul oli lihtsalt sompus ilm. Ega ma siis nii kuu pealt kukkunud ka pole, et teiste aprillikuiseid jõulupilte näinud polnud:D Aga ikkagi, meil oli õhtul magama minnes veel kõik enam-vähem normaalne.

Kiitsin ennast, et küll ma olen ettenägelik (või õigemini laisk) olnud, et lumekühvleid ära pole pannud ja autol talvekumme vahetanud.

Kui läbi hangede ajalehti tooma läksin, vaagisin poolt ja vastu argumente, kas hakata lund kühveldama või mitte. Natuke nagu narr seda 3.aprillil teha. Nagunii sulab ükskord ära... Aga sel nädalal pidi öösiti külm püsima, siis jäätub see vesine lumi ära. Pealegi on lumekühveldamine mõnus tegevus ja sel talvel sai seda vaid kaks (!) korda tehtud. Üks kord oli mul tubli abiline ja teise korra võttis mees enda peale. Jäi siis nii, et teeme ära!

Kui ligipääs eluliselt tähtsatele objektidele, nagu prügi-ja postkastid, oli taastatatud, tundus, et praeguseks aitab. Hommikukohv tahab joomist ja lehed lugemist. Kuna juba päris palju musta teekatet välja sai kaevatud, siis ehk teeb päike ülejäänu ära, kui soojendab neid lumevabasid tumedaid laike. Aga võib-olla jätkan hiljem ise sealt, kus pooleli jäi. Lumi- ja märtsikellukesed lähen päästan nagunii lumevangist välja, et neid imetleda saaks. Niigi nende õitseaeg nii lühike, et ei raatsi päevagi sellest lume alla peitu jätta :D

3 kommentaari:

kertu ütles ...

Kui ma neid pilte vaatan, siis see loob mulje äärmisest korrast, praktilisusest, täpsusest, läbimõeldusest. Juhuslikkuse puudumisest. Isegi kõik jooned oleks nagu joonaluaga tõmmatud. Märkimisväärne on ka lumelabidate täpne asetus.

Bianka ütles ...

Mul oli väga hea arhitekt, suurepärane ehitaja, mu mees on tähtkujult neitsi, ja kui mina teen pilte, siis presenteerin ma ikka parimat...

Emmeliina ütles ...

Lumemöldrid on oma veski ka meie õue peal tööle pannud ja jahvatavad vahetpidamata.

Peaksin vist uuesti talveunne jääma.