esmaspäev, 3. jaanuar 2022

Uus aasta 2022

 Otsustasin teha omalt poolt kõik, et uus aasta tuleks parem ja õnnelikum.

Kõigepealt aastavahetus. Juba telekava uurides  oli selge, et laua taga istudes, süües-juues ning telekapulti klõpsides kujuneb see õhtu väga pikaks ja tüütuks. Telekast midagi head ei tule, söögi ja joogiga liialdamine mõjub tervisele ja kehakaalule halvasti. Niisiis otsustasin, et hakkan kultuurseks. Kuidas möödub aastavahetus, selline tuleb ka uus aasta. Kuna möödunud aasta jooksul polnudki teatrisse jõudnud, siis ostsin piletid Estonia pidulikule aastavahetuse etendusele "Lõbus lesk". Elukaaslane oli õhtuni tööl, seega kinkisin teise pileti tema emale jõuluks. Jõulukingi mure sai nõnda hea lahenduse ja nagu öeldakse, kingi teisele inimesele ühiselt veedetud aega. Emale etendus  meeldis ja ta oli selle elamuse eest väga tänulik. Tegime pilti ka, et jääks meelde, et see oli aasta, kus teatris istusime maskiga.


Mõtlesin sõita linna autoga ja parkida see T. ema maja ette ning kesklinna minna trolliga. Aga  ema teatas, et nende korteriühistu on korraldanud 31.detsembril kella 14-16 lumelükkamise maja eest ja kõik autod tuleb mujale teisaldada. Etendus algas kell 17 ja lootsin, et kui saabun maja juurde kell 15.30, on ehk lumelükkamine lõppenud ja parkla vaba. Selgus, et nii see pole ja kui ma kuhugi platsi äärde enda auto paika panin, tuli korteriühistu esimees ütlema, et sinna ei tohi. Mõtlesin viimases hädas kaubanduskeskuse ette parkida, kus tohtis olla 2 tundi ja valmistusin trahvi saama. Aga õnneks juhatas esimees mulle ühe platsi muru peal ja ütles, et siin tohib olla. Aitäh sõbraliku suhtumise eest!

Teatris oli just nii pidulik ja meelt lahutav etendus, nagu lootsin. Vaheajal pakuti shampust ja suupisteid. Koju jõudes istusime veel  veidi ema juures ja siis sõitsime elukaaslasega minu juurde. Sealt edasi kulus aeg kähku ja oligi kesköö käes, et  välja ilutulestikku vaatama minna. Ilm oli imekena, sadas vaikset lund ja rakette jagus rohkem kui vaadata jaksasime. Linna ilutulestik meile ei paistnud, aga ka kohapeal oli rahval piisavalt raha olnud, et seda taevasse lasta.  Esimesena soovis mulle head uut aastat muidugi oma mees, teisena naabrimees, kes kallistas mind südamlikult. Ma küll ei küsinud, kas tema mulle selle kaardi postkasti pani, aga kes siis veel. Soovisin head uut aastat ka ületee noortele naabritele. Ehk siis julgevad tulevikus teregi ütelda :)

Häid soove uueks aastaks tuli veel täiesti ootamatutelt inimestelt. Messingeris tervitas mind omaaegne tutvumisportaali tuttav Tulnukas, siis saatis meili ka üks Tartu firmaomanik, kellele  teen raamatupidamist.  Helistas vana klassivend ja soovis head uut aastat. Temaga polnud me kaua vestelnud, sest ta on üks antivakseritest ja ma ei taha sellise inimesega vaielda. Aga otsustasin kõne vastu võtta ja vakstsiiniteemast rääkimisest mööda vingerdada. Tuli välja, et ta oli nagunii terve perega oma koroona kätte saanud ja seega polnud põhjust enam piiranguid kiruda.

1. jaanuaril tuli head uut aastat soovima ka paarismaja naabrimees . Koos vaatasime Viini Filharmoonikute kontserti, jõime aasta esimese shampuse ja eelmisest õhtust ülejäänud söögid leidsid endale tänuväärsed kõhud. Nii sai külmkapp tühjemaks ja kadus mure, et dieeti ei saa alustada, kuna sööke ei või ju raisku lasta.

Nüüd jääb üle veel oma vaim valmis panna ja kaalu langetamisega pihta hakata. See võib küll omajagu aega võtta, aga ära see teha tuleb. Kui ma iseendale ei meeldi, ei saa ka uus aasta parem tulla kui eelmine. Kõik eeldused heaks aastaks on ju olemas. Uue aasta alguses oli kokku lausa 5 meesterahvast, kes mulle head uut soovisid. Nad olid minu peale mõelnud ja miskipärast kehtib diskrimineeriv uskumus, et meeste õnnesoovid on kaalukamad kui naiste omad. Seega peab tulema hea (meeste-)aasta.

Enam ei mäleta, missugusest horoskoobist ma seda lugesin, aga Jupiter pidi minema aasta alguses Kalade märki ja see tähendavat, et Kaladel tuleb suurepärane aasta, kus kõik on võimalik. Ole  ainult mees ja haara võimalustest kinni. Mis iganes need ka poleks. Ja usk sellesse, et midagi head on veel ees, on ju põhiline.

2 kommentaari:

Emmeliina ütles ...

Head uut! Muuseas, see prouhen näeb küll fotol väga hea välja, mõtsin, et mõni kursaõde :))
Oskad jätkuvalt oma elu korraldada. Muuseas, minu kõige noorem poeg prutaga valisid ka Lõbusa lese aastavahetuseks.

Bianka ütles ...

Emmeliina, sulle samuti head uut!
Kusjuures mu ämm nägi päriselt ka väga hea välja. Ta on 84 aastat vana, aga seltskondlikult aktiivne proua, käib sõbrannadega kohvikus ja teatris. Ta on nii imeilusasti vananenud, selline habras ja õrn.