esmaspäev, 12. detsember 2011

Selle aasta detsember

Et meelest ei läheks, missugune oli aastalõpp 2011, panen üles mõned pildid ja meeleolud.

Eile ütlesin oma roosidele, et aitab teile illusioonidest. Suvi on ikkagi läbi ja enne uut kevadet tuleks väike paus teha. Uusi kasve ega õienuppe pole mõtet praegu ponnistada, nagunii neist õiget asja ei saa. Siiani ootasin ühte korralikku külma, pärast mida oleks paras roose tagasi lõigata. Praegu paistab, et seda külma võibki ootama jääda. Mõned roosikasvatajad on öelnud, et tagasilõikamist võib ka kevadel teha. Siiski võtsin eile selle töö ette, lootes, et see peatab taimi mõttetult kurnavate uute võrsete kasvatamise. Või mine tea, äkki annab lõikamine just hoogu juurde, nagu suvel ;) Igatahes, eks kevadel ole näha, oli see õige otsus või mitte. Vähemalt on peenart kenam vaadata, kui muud kasu sest tööst ei tõuse.

Rohi on õues roheline ja tulbid ajavad oma ninasid mullast välja. Kühveldasin võrsetele mulda peale, aga või see neid takistab ;) Tuli meelde, et 2006.a. detsember oli samasugune. Kuidas mu tütar oma abielu registreerimisele 30.detsembril autost vaid kleidiväel läks. Ja hiljem poseeris fotograafi jaoks tükk aega perbüroo trepil samas riietuses, ilma lõdisemata ;)

Praeguselt aastaajalt ootaks roosiõite asemel pigem selliseid värvilaike nagu selle põõsa punetavad marjad.

Suured tuuled meie kandis elektrit ära pole võtnud ega midagi muud lõhkunud. Vaid masti otsas lehvivale vimplile on lisaks selle otsa katki rebestamisele osanud tuul ka 4 (neli!) sõlme sisse keerata. Minu mõistus ei võta, kuidas see niimoodi juhtuda saab. Igatahes andis neid lahti harutada.

4 kommentaari:

tyyp ütles ...

selle aasta detsember mulle ei meeldi. see kohutav pimedus ja plägggga.
lõikasin ka oma roosid paari päeva eest tagasi. mis nad ikka pungitavad.

neli sõlme lipu sees tuletab üht vana laulu meelde.
tuul on osav.

Bianka ütles ...

Pimedus on masendav. Aga seevastu on mõnus küünlaid põletada!

Katsusin meenutada, kui oma juttu kirjutasin, mis põõsas see on, millel sellised punased marjad on. Ei mõelnudki välja, enne kui kodus ostmisega kaasas olnud lipikult lugesin. Laiuv tuhkpuu peaks see olema.

Aiablogijad, kes mitte ainult kõiki oma taimi nimepidi ei kõneta, vaid teevad mõnikord seda lausa ladina keeles, pälvisid veelkord minu imetluse :D

neiud ärevil ütles ...

Mina olen aga õnnelik, et meil on sellel aastal selline detsember.Üldse ei igatse lund ja külma. Mu lumerookimise vajadus on mitmeks aastaks ammendatud.
Mul on hekk tuhkpuust, aga mustade marjadega-läikiv tuhkpuu.

Eve Piibeleht ütles ...

Pean tunnistama, et mul pole suurt aimugi, kuidas mu aed välja näeb. Viimati nägin kodu päevavalges 10 päeva tagasi.