laupäev, 18. veebruar 2012

Kordamine

Öeldakse, et kordamine on tarkuse ema. Või et kordad tegu, saad harjumuse. Tarkusega on mul, vaatamata lolluste kordamisele, endiselt kitsavõitu, aga mõnda head harjumust tahaks küll omandada. Näiteks harjumust ennast liigutada ja millegi spordile sarnanevaga tegelda. Kas kaks korda kordamist läheb juba harjumusena kirja? Suusatamist, ma mõtlen. Eelmisel pühapäeval suusatasin ja täna jälle. Tegelikult võib ju öelda, et lausa kaks korda nädalas :D Sest alles homme on uus pühapäev ja ei ole võimatu, et kaks mitte ilma kolmandata ei jää.

Esimesel korral olin veel üsna haigusvimmane ja kui jõudsin kohani, kus oli kirjas, et (läbitud) 1 km, siis tundus, et mind lollitatakse. Vähemalt kaks kilomeetrit peaks küll juba täis olema :D Tookord sõitsin ikkagi ära tublid 4 kilomeetrit ja olin pärast seda läbimärg nagu kassipoeg (eriti juuksed). Õnneks oli mul autos köha vastu kuum tee kaasas ja see aitas koduni vastu pidada. Kuna mu põlv ununes kinni sidumata, siis pärast see valutas ja veel mitmed lihased, mille olemasolust mul varem aimugi polnud.

Siiski ma nii "ekstreemsete" olude läbimise järel rohkem haigeks ei jäänud ja täna olin juba täitsa tegija. Sõitsin 4 km ära nagu nalja, kusjuures kulutasin üsna palju aega pildistamisele. Siis otsustasin lisaks sõita teisest ringist selle 1 km märgini ja sealt tagasi, mis teeb kokku 6 km, kui uskuda raja märkijaid. Aega kulus veidi alla tunni. Minu isiklik väike maraton lausa :DDD

Tahaks kiita seda, kes need toredad rajad sinna Tartu-Elva raudtee äärde igal talvel sisse ajab. Varasematel aastatel olevat mingi linna raha selle juures ka taga olnud, aga nüüd olevat lausa isiklik initsiatiiv. Ei tea, kuidas sellega päriselt on, aga pühapäevasuusatajate jaoks on see imehea võimalus. Valida on 10, 4 või 2,5 km pikkuse raja vahel. Suur osa sellest on lausa 2-realine. Nii ei sega aeglased sõitjad kiiremaid ja vastutulija möödalaskmiseks ei pea rajalt kõrvale astuma. Aga isegi siis, kui seda vaja oli, käis kõik ülima sõbralikkusega. Ja peab ütlema, et minusuguseid seeniore oli väga palju. Ja naised, pange nüüd tähele, mehi oli ka väga palju, erinevalt tavalisest olukorrast, kus naised harjumuspäraselt ülekaalus. Ja kõige krooniks olid need mehed veel sõbralikud ja naeratavad, (rääkimata tervislikest eluviisidest), nagu ühe naise unistuste mehed olema peavadki. Kusjuures üks mees soovis mulle eelmine kord ilusat pühapäeva (võhivõõrale!) ja teine soovis jõudu, kui peatus, et mulle rada anda. Küllap oli näha, et mu jõud hakkas nagu raugema.

Kes positiivseid elamusi tahab, see mingu suusatama! Ehk on homme ka veel sama ilus ilm nagu täna. Et te mind usuks ja ka mul endal meelde jääks, panen tõestuseks paar pilti kah.

30 kommentaari:

helle ütles ...

Väga tubli! Kadestamisväärselt tubli!
Mul peaks ka keldris paar paari suuski olema, aga kindlasti ei ole seal tahtejõudu!

Bianka ütles ...

Helle, unusta tahtejõud! Pane endale lihtsalt õueriided selga (soovitavalt dressid) , astu trepist alla keldrisse, võta suusad kaenlasse ja mine nendega suusaraja algusse. Siis pane suusad alla ja lihtsalt suusata! See, nagu jalgrattasõitki, ei unune. Ja kui pärast ongi siit-sealt valus, siis see on magus valu, usu mind. Teisel korral aga on suusatamine juba puhas lõbu :D

konn, lendav konn ütles ...

Väga piinlik, aga mul tuleb ikka sinu suusatamise esimese ja teise korral järelmeid lugedes tüdrukust naiseks saamine meelde;D
Kuidas mind küll ravida?

Bianka ütles ...

Ravime sind suusatamisega, kulla Konn! Proovi ise järele ja saadki teada, mis tunne on. Kas nagu tütarlapsest naiseks, poisist meheks või hoopis midagi muud. Ihulikud rõõmud igatahes :D

konn, lendav konn ütles ...

Nagu Hellel, on ka minul kuuris varjul head puusuusad, millega ma paar aastat tagasi isegi paar kilomeetrit rühkisin. Siuksed kavalad sidemed on peal, mitte "kuked", a vist samm edasi;)
Igatahes saabastel on mingid plekitükid all:D
Ja erinevalt Hellest on mul kepid ka - tõsi, mitte pilliroost:D
Oi, nii tore laubaõhtu on!

helle ütles ...

Kuule, Herr Konn!
kas ma olen öelnud, et mul keppe pole? On ja isegi mitu paari.
Ühed ongi paljalt kepid:)

Miks peab mitu sõna kinnituseks toksima?
Kas Sa, Bi, muidu ei usalda?

konn, lendav konn ütles ...

Kusjuures minult nõuab Bii veel digiallkirja ja topless pilti!

Bianka ütles ...

Asi ongi kinnitussõnadega jamaks läinud viimasel ajal, nagu olen märganud. See pole minu isiklik õelus. Mina ei näegi tavaliselt esimesel korral õigesti neid kahest sõnast koosnevaid kribulaid, ja pean muudkui korduseksamit sooritama (mitte küll omaenda blogis). See on vist üks seenioride-vastane vandenõu ;)

Aga kepid on suusatamise juures väga olulised, eriti nende pikkus :D

konn, lendav konn ütles ...

Seenioride vastane vandenõu on ka uisustiil suusatamises, V-stiil suusahüpetes ja konnastiil ujumises. See viimane on ju lausa solvav!

Bianka ütles ...

Konna-stiil mulle küll meeldib!

konn, lendav konn ütles ...

Kui sa mind veel basseinis näeks!
:D

helle ütles ...

Märkan üllatusena, et suusatamisest on ühtäkki ujumine saanud. Mõlemad toredad alad tõepoolest, ja mis peaasi - kasulikud isegi seenioridele.

Bianka ütles ...

Meile kolmele võiks basseini-lõbud väga hästi sobida, üks konn ja kaks kalakest, nagu meie Hellega oleme ;)

tyyp ütles ...

ohhoo! peaks ka suusatama minema! äkki pärast lubatakse basseini ka.

Hundi ulg ütles ...

Tüdrrrrukud! Kas minu jaoks basseinis ka kohta jagub?

Bianka ütles ...

Valime ühe hästi suure basseini, siis mahuvad kõik. Sport massidesse!

Bianka ütles ...

Vastu tulles armsate lugejate soovidele, kaotan kinnitussõna sisestamise ära. Kui seetõttu hordide viisi roboteid siin kommenteerima hakkab, siis tuleb endine tõke taastada :D

konn, lendav konn ütles ...

No mis?! Mulle nii väga meeldis sulle enda pilte saata...

Bianka ütles ...

Nii raske on kõigile meele järgi olla... Äkki leiame mingi lahenduse, kuidas Konna ikkagi mu blogi lugejana ja kommenteerijana säilitada? Võib-olla saadad oma pildi, sõrmejälje ja ID-koodi mulle iga kord meilile?

Anonüümne ütles ...

Täieliku kolektiivse kujundujumise fanaatikuna hüppan üles-alla ja lehvitan meeleheitlikult labakinnastatud käega.
Palun arvesse võtta minu kasinat uisutamisoskust, seega annan loobumisvõidu juhul, kui plaan peaks jõudma "algul uisutame ja siis sujuvalt hakkame ujuma"-faasi.

(Katsetan, kas kinnitussõna eemaldamine võimaldab mul siin kommenteerida :) )

Emmeliina ütles ...

palun õpeta mulle seda pilditegemist: noh et kui ise suuskad,aga pilt tuleb kaamerasse iseenesest.

Hundi ulg ütles ...

Konn lubas, et ta saadab ka oma konto numbri koos koodiga, ettevõtja nagu ta on :)

konn, lendav konn ütles ...

Mis kontonumber?? Ma ehitan basseini ja sauna ja duširuumi ja vetsud M&N, kui vaja - orgunnime ka tüdrukud(tantsu-ning trummi-) ja joogid (mullivee).
Aga maksab peremees. Sulas!

Bianka ütles ...

Nonäed, kommentaarid pääsesid nagu paisu tagant ja juttu jätkub kauemaks.

Olen Kaamosega ühte meelt, et uisutamise jätaks tõesti mängust välja, sest pildid suure mürtsatusega maha kukkuvatest kogukatest seenioridest või õblukeste seenioride habraste vanainimeseluude murdumisest on minu jaoks liig, isegi fantaasias ;)

Emmeliina, ega see pildistamise ja suusatamise ühendamine minulgi lihtsalt läinud, lõpuks pidin valima, kummaga tegeleda. Tundus,et suusatamine tuleb mul siiski paremini välja ;)

Kui nüüd leiaks selle peremehe, kes maksab, siis võiks kasvõi uue blogkoki teha. Basseinis, mullivannis või lausa mõnes spaas :DDD

Emmeliina ütles ...

viimasel koolitusel õpetati, et tuleb luua vabaühendus ehk MTÜ. siis tuleb projekt kirjutada ja raha taotleda. Omaosalus peab ka muidugi olema.
Nii et...tööle. Kõik siinsed blogijad ühinegem!

Bianka ütles ...

Vaikus on vastuseks Emmeliina ettepanekule. Väga kõnekas vaikus...

muusake ütles ...

Ma luban igal aastal endale, et ostan omale suusad ja lähen suusatama. Viimased varastati aastate eest keldrist ära ja kuskilt suuski laenutada ka ei viitsi, pole nagu ikka päris õige tunne. Oleks veel uiske, aga laenatud suuskadega sõita on mulle oma majas kasvanud tüdrukule veidravõitu!:)

Anonüümne ütles ...

Mis vaikus - töönädal hakkas.
Vabast ajast kirjutavad kõik nüüd projekte, paber muudkui rebeneb ja suled murduvad mis ragin!

soodoma ja gomorra ütles ...

Mind huvitaks, kes on tarkus isa?

Bianka ütles ...

isaduse tuvastamisega on ennegi probleeme olnud :D