pühapäev, 8. oktoober 2023

Suvi armutulult on sügiseks saand

Ohjummal küll, kuidas tuul ehk torm meil õues möllab! Loksutab prügikaste ja raputab postkasti kaant. Imateade ütles, et tuule tugevus on kuni 30/ms. Nii täna kui kui homme. Jah, püsin toas, nagu nagu sooviti, ja otsest ohtu meil pole. Elektriliinid on maa all ja suuri puid murdumas pole. Seega on loota, et meil säilib nii elekter kui veevarustus. Aga on palju kohti,kus see elementaarne vajadus on katki lõigatud. Jah, lõpuks saab kõik korda, aga millal. Ei tahaks olla saartel praegu

7 kommentaari:

konn, lendav konn ütles ...

Kablis kadus elekter eile õhtul, hommikul saime tagasi. Pliit ja ahi on, küünlaid jätkus ning virtuaalmaailm oli eelnevalt laetud:) Auto pidin tagaõuest kõvemale pinnasele ajama, vett oli poolde säärde. Tuul on siiani tugev.

kertu ütles ...

Saarel on just hästi äge, väga elus.

Elekter on tõesti paar korda ära käinud, aga suht kärmelt tagasi tulnud/toodud.

Skarabeus ütles ...

"Saarel on just hästi äge, väga elus."---Mäletan,kui Kihnu Virve suri, siis oli kohutav jama elektri ja mille kõige loodusnähtuga üldse! Mõtlesin siis ühtevalu, et k u i d a s küll nende matustega seal saab...Ja ega teagi,kuda sai.

mustkaaren ütles ...

Pyhapäeva õhtupoolik, tuuleke jätkab puhumist täiesti täiskiirusel. Ennelõunat läks VÄGA kylmaks, ma korjasin just viimaseid tyrgi ube ja kabatskeid, kui hakkas lörtsisegust vihma sadama. Vend, kes elab Läti piiri ääres, helistas eile õhtul, et veeretanud kella 3 ajal segumasina õue ja tõstnud tsemendikoti välja, aga siis jõudnud torm neile ja elekter läinud ära, et peab telekat kyynlavalgel vaatama. Meil siin maakaablid ja elekter ainult korraks vilkus, aga rohkem ära ei läinud.

Bianka ütles ...

Sellise tormiga võib praamiühendus mandriga häiritud olla ja kojusõiduplaanid võivad sul, Kertu, edasi lükkuda.

Täna, pühapäeva õhtul, on tuul ikka väga tugev. Mu õnneks mingeid olulisi kahjusid pole see tekitanud, ainult tuba on veidi jahedam.

Emmeliina ütles ...

meil hakati kütma, Väikeses Maarjas oli tuul nii tugev, et välistas vihmavarju kasutamise. Pool pühapäeva sadas vihma ja lörtsi vaheldumisi.Vihmajope on vajalik, aga pole sobivat leidnud.

helle ütles ...

Mu tütrepere puhkab praegu Türgis ja mina olen terve nädala nende kodu- ja koerahoidja. Oma korteris ma eriti tuult ja tormi ei taju, aga seal on täitsa hirmus vahepeal. Kõik, mida annab lennutada, lendab ka. Elekter ja vesi on alles. Ahju ei küta, soojendab õhksoojuspump (on 22 kraadi peal). Õhtul mõtlen, et tahaks oma koju magama. Koer on suureks seltsiks. Kui ta arvab, et on õige aeg, hüppab voodisse ja laiutab seal, nii et mina pean ise vaatama, kuidas ma mahun. Muu on ikka nagu oma kodus- telekas, nuti, sekka ka raamat.
Ja vaatamata ilmale käime koeraga jalutusringil.