kolmapäev, 2. märts 2022

Meie igapäevast

 ... leiba, muresid ja rõõme, anna meile ka tänapäev. Sest Ukraina uudiste vaatamine on nii kohutav, et sellest masendusest saab vaid igapäevaste toimetuste abil ennast välja lülitada. Ja samas tunda süüd, et meie veel saame neid argiseid asju rahus teha, aga Ukrainas lõhkevad pommid, raketid, tulistatakse, inimesed saavad haavata ja surevad.

Ja kuidas saab  P. nimetada seda kõike oma Ukraina vendadele abi ja ühtsuse pakkumiseks. Relvadega toodud sõprus?! Öeldes lisaks, et seda nn. vene kogukonna taastamist ei saanud temasugune suur riigimees jätta järgnevatele põlvedele, vaid pidi ise selle kohe ära tegema. Jumal küll, kuidas ma tahaks uskuda, et see avaldus vihjab sellele, et see tõbras põeb mingit rasket haigust ja sureb varsti... Näost on ta kuidagi pundunud küll.

Minu igapäevased toimetused on hetkel väga pingelised. Nimelt ostis mu korteri üürnik endale oma kodu ja kolis välja. Seega sai minu elukaaslane  sinna elama kolida ja alustada oma korteri remondi teise etapiga ehk parketi vahetusega. Vannitoa remont sai tehtud juba suvel. Praegu tuleb ilusaks vuntsida nii köök kui ehitada koridori garderoob. Need tööd edenevad päris kenasti, aga ootamatusi ilmneb samuti üksjagu.

Kõige sellega kaasneb muidugi kolimine. Kui palju seda träna küll väikesesse ühetoalisse korterisse ära on mahtunud? Vana mööbel läks enamuses prügimäele, aga ka riideid, nõusid, arvuti- ,teleka- ja muid vidinaid on üksjagu. Oleme kolm autotäit kraami uude kohta vedanud, aga lõppu veel ei paista.

Hea asi on see, et sai ära otsustatud, mis juhtub siis, kui remont on valmis. Kas kolida vanasse koju tagasi, jääda elama minu korterisse ja üürida vana korter välja, või siis ikkagi korter ära müüa ja hakata uut eluaset ostma. Praeguste kinnisvarahindadega on see viimane variant kõige keerulisem, aga arvestades elukaaslase tütre suhtumist, tuleb see ära teha. Temale nimelt minu korteris elamine ei meeldi, sest... ei hakka seletama, miks. Tänulik pole ta nagunii selle korteri tasuta kasutamise eest, niiet mul pole mõtet hakata ohverdama oma üürist saadavat tulu kauem kui hädavajalik nendeks kahe kodu vahelisteks manööverdamisteks.

Aga praegu on tegemist kuhjaga ja usume, et märtsis saab alustada vana korteri müügiga. Mida teen ma ise, sest maaklerile osa müügisumma äraandmist me ei saa lubada. Niigi on eelarve väga pingeline, kuigi selle projekti jaoks võttis elukaaslane ka oma pensionisamba raha välja. Aga usun ja loodan, et me saame sellega hakkama, kui veidike veab kah.

Jumal, kui kerged need meie raskused on, Ukrainaga võrreldes. Seda, missugune on sealne tulevik, ei taha mõeldagi. Häid lahendusvariante pole ei venelaste ega ukrainlaste jaoks. Ja meie tulevikku mõjutab see kõik samuti.

2 kommentaari:

TT ütles ...

Seda minagi, igasugu argimured on hiiresitt võrreldes Ukraina inimeste ette kerkinud elu ja surma küsimustega momentaalselt kogu maise vara kaotamisest rääkimata.

Bianka ütles ...

Võeh, et meelest ei läheks, panen lingi Putini sõjaõigustuste kohta.

No kas saab olla absurdsemat süüdistust, kui oma hõimurahva ja koos natside vastu võidelnud Ukraina vastu:

https://www.delfi.ee/artikkel/95997997/taismahus-putin-soja-eesmark-on-ukraina-demilitariseerimine-ja-reziimivahetus-kes-sekkub-see-kahetseb