pühapäev, 31. oktoober 2010

Oh, seda kellakeeramist!

Mina üldiselt ei virise selle üle. Kuigi minu arust võiksime jäädagi suveaja peale ehk nö. vene ajale, nagu vanasti. Õhtul oleks kauem valge ja mõne aja pärast nagunii vahet pole. Kogu aeg on pime. Aga mis parata, pärast ENSV lõppu tuli uue ajavöötmega harjuda. See oli üks vähestest asjadest, mida ma sellest ajast taga igatsen...

Ma oleks kellakeeramise pärast täna pea-aegu häbisse sattunud. Tõusin nagu puhkepäeval tavaliselt, kusagil 9 paiku. Kuna eelmisel päeval olime garaazi koristanud, siis oli täna vaja ära viia taara ja igasugused sorteeritud plastmasstotsikud. Otsustasin, et teen selle kohe hommikul ära, ühtlasi käin ka poes, sest piim oli eile otsa saanud. Kui aus olla, siis õlu ka. Selle viimase ostmisega seoses vaatasin, et kell oleks ikka üle kümne, muidu ju ei müüda.

Aga... ma ei arvestanud kella keeramisega. Õnneks läks nibin-nabin nii, et kell oli üle 11 ehk uuema versiooni järgi üle 10, kui ma kassa ette jõudsin. Mul tuli alles kodus pähe, et kui piinlik oleks olnud, kui mulle oleks öeldud, et kas sa siis ei jõua oma õllejanuga oodata õige kellajani. No vedas mul seekord.

10 kommentaari:

w ütles ...

... a õhtul saab "kauem".

Täna mul kellaga probleeme pole, mingi eelmise keeramisega keerasin kõik sassi, vana OP süsteemi või miskite seadetega arvuti küsis "kas muudan kellaaega" - jajah, muuda. Enam ei küsi, krutib ise, ma siis keerasin veel lisaks, lõpuks olid arvuti, telefoni ja autokell igaüks ise aega näitamas ja ma parem ei räägi täpselt, kuidas ma mööda Googlet "õige/täpne/praegune kellaaeg" tuhnisin nagu poolearuline, loogika täiesti lühises.

Bianka ütles ...

Muide, mu blogis olev kellaaja näitaja on just kevadisest täpse kellaaja tabamise püüdmise katsest sinna saanud. Tookord leidsin veel ühe rahvusvahelise standardi, mille pakutav aeg erines 3 minutit sellest. No võta siis kinni, keda uskuda.

Ninataga ütles ...

ahah, tore, et mainiste.. et kella vaja keerata .. aga kuhu?

Bianka ütles ...

See on nii keeruline küsimus. Et kas tuleb keerata edasi või tagasi, kas saame nüüd vähem/rohkem magada. Mul läheb kogu aeg sassi. Lihtsam on läheneda asjale nii, et unusta, mis oli, joondu selle järgi, mis on nüüd. Minu blogist(paremal all) leiad tõe!

konn, lendav konn ütles ...

Alati peab keerama! Sügisel taha ja kevadel ette:D Ses mõttes on lihtne meeles pidada, et suve poole, lähema suve poole;)

kukupai ütles ...

Minule see sügisene keeramine just meeldib,kevadine aga üldse mitte...

Ulf D. Mortum ütles ...

Naa pallu annass viil keerata - kalendrit, kraadusnikku, liiklussuunda, maakera pöörlemist... Imelik, et pole viil tettu.

Valkyrie ütles ...

Ma sain ca pool tundi tagasi, et kella keerati, kuna arvuti ja mobiil keeravad end ise õigeks. Siis meenus, et vanem laps hommikul midagi kisas, et ei ole kell niipalju, vaid rohkem, ja alles nüüd sain pihta. :D

Eve Piibeleht ütles ...

Minu meelest võiks ka kogu aeg suveaeg olla, kuigi väga oluliselt see kellakeeramine mu elu ei mõjuta.

Heli ütles ...

Hommikul on valgem - see on meeldiv pool. Aga muidu mulle see keerutamine ei meeldi. Mulle üldse tegelikult ei meeldi, et keegi kella üle valvet peab. Selline tunne nagu keegi varastaks mu aega.MINU valget aega, va vereimejad:)