esmaspäev, 27. august 2012

Eralelu kaitseks

Eelmise nädala skandaalikene Edkar Esimese eraelu teemal tekitas meedia konnatiigis paraja lainetuse. Kuigi selle pikantse loo point oli hoopis  selles,  kuidas batja oma asju ajab, kas füüsilist jõudu kasutades, ähvardades,  pakkudes läbi lillede teenet foto avaldamata jätmise eest või lausvaletades oma blogis intsidenti kirjeldades, ei peatu ma sellel pikemalt. Mõtlevale inimesele pole tema elufilosoofias ega käitumismudelites  seegi kord midagi uut, aga tema fänne see nagunii ei häiri. Nende arvates on "armastatud suurlinnapea" reaktsioon igati õigustatud, kuna süüdi on hoopis kõmuajakirjandus, kes alatult topib oma nina teise eraellu.

Aga  räägime siis eraelu puutumatusest. Läänemaailma paparatsikud ronivad tuntud isikute magamistoa akna taha või luuravad neid võimsate zuumidega varustatud fotokatega privaatrannas, et saada kõmulist pilti. Seda võib küll pidada eraelu puutumatuse rikkumiseks, aga küllap on sealgi seadused paika pannud, millal saab ajakirjanikku kohtus süüdistada. Antud intsident ei ulata niisugusele nuhkimisele mitte ligilähedalegi. Mees sõidab täiesti avalikus kohas õhtul ringi ja võtab noore daami oma autosse. Asjaolu, et tema käimised ja kohtumised on kõrgendatud avaliku tähelepanu all, ei tohiks sellele mehele küll üllatuseks olla. Kui ei taha, et nähakse, tuleks varjatumates kohtades oma eraelu elada. Aga eks temagi ole vaid inimene, kes ehk sumedas suveöös kohtas juhuslikult kauaigatsetud naist ja nii polnud aega konspiratsioonile mõelda, vaid tuli koheselt tegutseda. Siis ajab ikka vihale küll, ja võib-olla rikkus see intsident mehe niigi hapra lootuse selle naisega liini ajada :D

Mõistatame, mis me mõistatame, aga ilmselt me ei saagi teada loo tagamaadest,  miks Savisaar oma "eralelu" nii raevukalt varjama tõttas. Mingi udupilt noorest tundmatust naisest tema autos poleks kedagi eriti üllatanud. Aga just tema terav reaktsioon pani loo suure kella külge. Minu jaoks tekitas see omakorda küsimuse, kas kõigi nende noorte neidudega siin-seal miilustamist ikka saabki nimetada vaid eraeluks. No et üksik hüljatud mees otsib endale uut kaasat ;) Kui tegu on temast kolmkümmend või rohkem aastat nooremate näitsikutega, siis sellise suhte taandamine armastuse võlujõule oleks tiba ühekülgne. Kui tänutäheks vanamehe väljakannatamisele saavad naised endale hästitasustatud ametikoha linnapea haldusalas või kiire tõusu parteihierarhias, kas siis ei peaks seda nimetama hoopis ametiseisundi kuritarvitamiseks, mitte eraeluks. Ja selline mõjuvõimuga kauplemine on küll õigustatud meedia luubi all olema, erinevalt eraelu privaatsusest.

3 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Kombinatsioon vanamees pluss noored plikad on praktiliselt alati seotud raha ja võimuga, seega eraelust antud kontekstis pole mõtet rääkidagi...pigem siis juba äritehingute konfidentsiaalsusest, selle-eest aga peab igaüks ise hoolitsema. Pole võimalik olla korraga kuulus ja märkamatu.

Hundi ulg ütles ...


Ma pisut imestan seda neitsilikku naiivsust ja siivsust, mõistmatut imestust ja hukkamõistu võbelust, et ka vanal mehel võib olla intiimelu?!

:)

Bianka ütles ...

Hundiulg, seda ma ei imesta, et vana hobene ka kaeru tahab, ega imesta ka seda, et tütrevanused või nooremad seda meest vaatavad (võim on seksikas), aga imestaksin seda, kui mõni nii vana mees peaks arvama, et teda armastakse ja ihaldatakse noorte naiste poolt sama palavalt ka siis, kui tal võimu ja raha poleks :D