neljapäev, 17. juuli 2014

Suvi!

Lõpuks ometi on suvi ka meitele jõudnud!


Päikene paistab ja loodus lokkab, ka minu aias.
Roosid õitsevad nagu meeletud, ei jõua äraõitsenud õisikuid nii kähku ära lõigata, et üldmulje ilusam oleks.
Uued silmarõõmud on oma esimesed õied lahti teinud:
Judy Garland, kes tuli kadunud Brandy asemele
ja Ashram (mõlemad Juhani juurest), kes asendab välja läinud Goldelset. Tema õis on püsinud väga kaua ja pole oma ilu kaotanud. Flora Danica aga, mis on samuti uus taim, näeb välja hoopis nii (mul olid sordid sassis):
Uued Hansaplanti päevaliiliad (Bauhofist) on väga heas tervises taimed ja näitavad kauneid õisi juba esimesel aastal.
Imekaunis "Strawberri Candy"
ja sügavtume "Dragon Lore".
Vanadest olijatest on täisõies "Sabine Baur", aga teised päevaliiliad on ka kohe lahti minemas. Nüüd on käes see aedniku "palgapäev", mida aasta aega oodatud :D

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Fucking disturbing pictures - miski hammustas seest neid vaadates, aga ma ei saa pihta, mis-kes loom see täpselt oma teravad hambad käiku lasi.

Kas kadedus kogu inimtekkelise loodusilu omamise pärast või "tule allah appi, kust selleks aeg võtakse" e panustatava ajalise ressursi pärast.
Või olid need mõlemad kokku?

Bianka ütles ...

Ütlen sulle saladuskatte all kahte asja: Esiteks, iga aiapiltide eksponeerija valib need kenamad rakursid ja kohad, kust umbrohi välja ei paista :D

Teiseks, ka mina olen täpselt nii laisk kui võimalik, ka aiatöödes ja valin sellised lillesordid, mis suht ise kasvavad. Umbrohuga muidugi on kusagil juuni alguses kes-keda võitlus, aga kui selles lahingus võitjaks tulla, siis edasi pole hullu.

Aga noh, see aiandus on nagu krooniline haigus või sõltuvus, ega sellest enam lahti ei saa, kui pisik veres ;)

soodoma ja gomorra ütles ...

Kas sa roose pritsid ka? Ja miks sul puulaastupuru neil all pole, ma igalt poolt loen, et on hea. Aga saab siis ka ilma?
See värviline virr-varr on muidugi erliselt lööv. Mulle selline " segadus" ja küllus jubedamalt meeldib.
Ilus on tōesti!

Helve ütles ...

Suur rõõmus suvi! Ilus!

Bianka ütles ...

See suur segadus vajaks küll veidi süstematiseerimist, aga üldiselt meeldib selline priiskav õiteküllus ka mulle endale :D Lisaks olen ma liiga laisk, et peenramaad juurde kaevata ja neid laiali paigutada. Igal kevadel tõstan midagi ümber ja loodan, et saab parem. Aga loodus viskab alailma oma vimkasid. Näiteks sel aastal on floksid üle mõistuse pikad ja lopsakad. Järgmiseks suveks kavatsen neid kuhugi tahapoole paigutada, aga võimalik, et pärast seda kasvavad nad oma tavalise 50-70cm kõrguseks :P

Roose pritsin satikate vastu Fastaciga ja tuhmlaiksuse vastu Topasiga. Sel aastal tuli mulle pähe hea mõte, et neid mõlemaid võib ju sama vesilahuse sisse panna. Laastupuru mul algul oli, aga kuna roosipeenar on murupinnast kõrgemal, siis puhusid tuuled selle ära, eelkõige õue plaatide peale. Seetõttu kardan, et selle taastamisel pole mõtet, kuigi see on umbrohu vastu hea ja hoiab ka niiskust.

Emmeliina ütles ...

järjkordne tõestus miks mõnel inimesel lihtsalt peab maja ja aed olema. Ikka sellepärast, et luua ilu enda ümber.

Hundi ulg ütles ...

Vaatan ka enda roosipeenart ja tõden, et see aasta on roosidele mingil põhjusel eriti soodne.

Heli ütles ...

Milline värvide pillerkaar!
Imeilus.
Küsimus - kas roniroosidelt tuleks ka kuvanud õied ära noppida ja milleks see hea on? Aitab uustulnukatel kauem õitseda?

Bianka ütles ...

Mul roniroose pole, aga oma rooside äraõitsenud õisi lõikan selleks, et põõsas ilusam oleks. Äralõikamine pidi samuti uutele õitele andma jõudu, mida ei kulutata vana õienupu edasiseks kasvamiseks. Aga roniroosil on vist nagunii rohkem õisi, kes neid lõikuda jõuab :D

Eve Piibeleht ütles ...

Mina rooside äraõitsenud õisi ei lõika, ei viitsi, kui aus olla. Ja mul on ka üle tüki aja tõsine suvine puhkepäev. Roosilõhnalisel terrassil raamatuga, nii mõnus.

Bianka ütles ...

Elementarno, mul on 30 roosipõõsast sinu 300 vastu :D

Skarabeus ütles ...

Issand,kui ilus aed! Ei tea,kas ma kunagi oma majast loobununa veel saan midagi sellist omada...Ei vist,aga unistus on ilus.