esmaspäev, 14. november 2022

Ainult see meil veel puudus!

 See lause on pärit vanast Juku-anekdoodist. Juku kiitles koolis, et neil on kodus kõik olemas. Sõbrad küsisid, et miks sa nii arvad. Ja Juku vastas, et kui isa komandeeringust saabus, siis ütles ta ema selle kuulsa lause. Sest isa tõi reisilt kaasa tripperi.

Nojah, eks ta ole. Mu armas elukaaslane käis nädalavahetusel koos sõbraga reisil ja tõi sealt ka midagi kaasa... 

Kui ta minu juurde jõudis, siis andis kõigepealt tervituseks musi ja alles siis jagas muljeid, et oli kaks ööd Rootsi kruiisil Kukerpille kuulamas käies muudkui köhinud. Pidime veel pühapäeval ujulasse minema, aga ütlesin, et kui sa haige oled, siis me ei lähe. Ja seejärel tegin mõlemale küüslauguleiva ja kuristasin brändiga kurku. Ma oma kallikest veel sõimama ei hakanud, et mis sa musitad, kui ise haige oled. Ja üldse, haigena poleks mõtet olnud minu juurde tulla. Aga mis tehtud, see tehtud. Õhtul, kui mul ka veidi köha peale tükkis, tegin oma täisprogrammi, millega haiguse algul mõnikord on õnnestunud seda tagasi tõrjuda: kuum sinepijalavann, gripitee koos brändiga ja siis voodisse higistama.

Esmaspäeva hommikul oli mu enestunne üsna normaalne, aga kallimal oli hääl täitsa ära. Ta tahtis veel minna oma Töötukassa kursusele, aga selle keelasin ma tal resoluutselt ära. Et vaatame, kuidas järgmisel päeval ta tervis on. Kuna tänaõhtune enesetunne polnud eriti parem, tegime kiirtesti. Jess, meie peres on Covid!

Selle peale polegi muud öelda, kui et SEE meil veel puudus. Vähe sellest, et elukaaslane jäi töötuks, nüüd, kus tal algasid huvitavad kursused, on ta rajalt maas. Ja mitte omas kodus, vaid minu juures. Ja kui mina ka haigeks jään, kes meid siis ravitseb ja poes käib? Tänu taevale, et mul niipalju ohutunnet oli, et täna tütre pere juures käies maski kandsin ja distantsi hoidsin.

Kusjuures homme on mul üks huvitav käik ees. Ma sattusin juhuvalimisse, kus mind testitakse Covidi PRC testiga ja mõõdetakse antikehade taset organismis. Näis siis, mis sealt tuleb. Kas mu ennetusmeetmed olid  tõhusad või olen piisavalt immuunne? Või nakatunud, nagu iga lihtsurelik...


4 kommentaari:

Bianka ütles ...

Covidi test oli negatiivne! Antikehi üle 4000, mis on täitsa norm, arvestades, et viimane vaktsineerimine oli rohkem kui 6 kuud tagasi. Seega lähen uut vaktsiini küsima.

Bianka ütles ...

Testi tegin teisipäeval, kolmapäeval algas köha ja neljapäeval tegin kiirtesti. See oli positiivne. Ainult see mul veel puudus! Juba teine juuksuriaeg läks vett vedama, esimesel ajasin päevad sassi ja nüüd pidin ise tühistama. Ja kuidas see haigus mul kulgeb, on samuti teadmata.

Ritsik ütles ...

Kiiret paranemist! Ehk need praegused tüved pole nii tigedad ja su 4000 antikeha kah niisama käed rüpes ei istu!

Bianka ütles ...

Aitäh, Ritsik! Nüüd on tutvusringkonnas juba pea-aegu kõigil koroonakogemus olemas. Ka mu 85-aastane ämm sai sellest 5 päevaga jagu, loodan, et mina ka. Perearst (tegelikult küll õde) juhtus just nüüd helistama ja kutsus gripivaktsiini saama. Ütlesin, et praegu ei saa tulla, sest põen koroonat, aga edaspidi kindlasti. Koroonavaktsiini kohta aga ütles ta, et uut tõhustustoosi pole peale läbipõdemist mõtet teha enne 6 kuu möödumist. Kasulik teada.