pühapäev, 1. jaanuar 2023

Hääd uut 2023.aastat!

 Käes ta meil on, see uus, 2023.a. Aga me ei tea, mida ta kaasa toob. Me kõik soovime rahu, aga missugustel tingimustel? Kõik see, mida meie saame  teha ukrainlaste heaks, on jätkuvalt toetada, aidata ja annetada. 

Kolm aastat tagasi tähistasime aastavahetust Viru hotelli Merineitsi restoranis ja olime väga rahul. Tookord olid otsas soodsamad piletid Viru Varietee etendusele hotellis Tallinn, kus ka joogid olid hinna sees,.  Sel aastal olime varajased  ja ostsime  aegsasti. kohad hotell Tallinnas toimuvale üritusele, mis rekalaamis ennast kui suurejoonelist Viru Varietee 50. juubeliaasta üritust.

Aga kahjuks saime totaalse pettumuse osaliseks.

Ah-et miks? Kõigepealt , kui küsisime vastuvõtulauast, kus  on Viru Varietee 50.aastapäeva pidu, saadeti meid mööda (väga pikka koridori kuni VALGE  klaverini, kust oleksime padanud suunduma vasakule. Seal olid kõik uksed kinni ja nii tulime sama targalt tagasi. Ja ikka ei juhatatud meid õigesse kohta. Seiklesime mööda maja ligi pool tundi, kõndides edasi ja tagasi, kuni üks teenindaja tuli meile ekstra ütlema, et kabaree on otse valvelaua vastas teisel korrusel. Täiesti arusaamatu, kuidas vastuvõtus keegi polnud kursis, kus pidu toimub. Selline tunne, et esita või kaebus töötajate peale, kes kliente asja eest teist taga jooksutasid. Ilmselt ma ei vaevu seda tegema, kuna elamus oli sama vilets, kui selleni jõudmine.

See etendus, mis meile pakuti, oli ilmselgelt "vaese mehe virukabaree." Tantsijaid oli vaid 4 tükki ja koreograafiat polnud ollagi. Tantsutüdrukud lihtsalt astusid edasi- tagasi ja keerutasid oma ilusaid tagumikke.  Eelmine  Viru Varietee etendus oli tõeliselt tasemel ja väärt iga eurot, mis selle eest küsiti.  Isegi õhtujuht Erki Otsman jäi viisakasse ülikonda  riietatud tavaliseks konfreransjeeks, ega pakkunud mingeid ümberriietumise ega muid elamusi, mille poolest ta ju tuntud on. Selleks olime küll valmis, et jutt käib segiläbi nii eesti kui vene keeles, aga lauljatar esines ka vene keeles. Tõsi, ühe ABBA laulu laulis ta inglise keeles. Õhtu naelaks kujunes üllatuslikult  Erich Kriegeri esinemine, kes kogu selle jampsi tasustal mõjus tõelise professionaalina. Ja ta tõesti pole mu lemmiklaulja.

Aga aru-mai-imõista, kuidas niisugust s'..tta saab reklaamida VIRU Varietee 50 aastapäeva( OMG) tähistamisena? Jah, reklaam ei ole ju elu, eks... Ärge teie iialgi minge selle reklaami orki.Nagu öeldakse, ka rikkad nutavad. Mina, kes ma maksin selle pileti eest 185 eurtsi per kärss, olen sügavalt pettunud.

Rääkimata sellest, et frustrasiooni tagajärjel jõin liiga palju ja sattusin piinlikku olukorda. Ainus hea üllatus oli, et takso saime 1 minutilise ooteajaga ja see maksis samapalju, kui tavaliselt. Ei mingit uusaastaöö lisatasu.



1 kommentaar:

kristallkuul ütles ...

Mina nutan kui nõudlik vaene :D Kõik teised koogutavad kaasa, et jaa suht normaalne, väga tore, laske edasi.

Viimasel ajal on mitu kogemust, kus makstud raha eest oleks oodanud enamat. Olgu selleks kallima otsa restoran, kus toit on täiesti meh. Või näiteks Vihula mõisa restoran, kus küsiti džinntooniku eest 13 eurot ja anti kõige odavamaid komponente üldse (4 cl Saaremaa džinni, mille pudel maksab 10 eurot + Fentimansi toonik, mille hind poes on 1 euro). Selline lollaka tunne tekib. Ma võiks džinntooniku eest 13 eurot maksta, kui see oleks kallis džinn ja väga eksklusiivne toonik, mida mujalt ei saagi vms. Aga võtta odav asi ja keevitada sellele 10kordne juurdehindlus, sest me "oleme ekslusiivne koht"... Väga halva mulje jätab.

Aga paistab, et kõik rikkad muudkui maksavad nii et selg märg ja kiidavad kaasa, et jõle hästi on kõik. Ainult mina virisen.