esmaspäev, 31. jaanuar 2011

Pihtas-põhjas!

Rahvaliit on tõeliselt meeleheitliku sammu astunud, kui oma vapiloomaks Jaan Tootsi valis. Esialgu ma mõtlesin, et selle põhjal, mis kollane press temast ja ta armulugudest on pajatanud, ei saa inimese üle lõplikult otsustada. Ta on üsna karismaatiline isiksus ja edukas ärimees. Võib-olla on ikkagi tegu asjaliku mehega.

Eile sättisin enda huviga vaatama Hannes Võrno Q-d. Eelkõige pakkus mulle naiselikku huvi Jaani ja Kati kodu ja elu-olu. Unikaalne võimalus, mitte ühtki ajakirjanikku polevat varem sellesse pühamusse lubatud! Ausalt öeldes polnud seal midagi erilist vaadata. Kodu nagu kodu ikka, aknast paistev mets ja meri nagu rikastel ja ilusatel kombeks. Stiilse sisekujundaja peale polnud vist palju raisatud, aga ega ei peagi. Pea-asi et pererahvale endale meeldib.

Elamuse sain aga hoopis teisest valdkonnast. Jaani jutt lõi mu pahviks. No nii loll ei saa üks küpses eas ja edukas mees olla! Tuli välja, et saab küll. Imetlesin, kuidas Hannes Võrno suutis seda intervjuud muigamata läbi viia. Mees joondub suurmeeste järgi, nii nagu Meri ja Ilveski, ei abiellu Toots oma Katiga enne, kui amet nõuab :D Väga kaval lüke on see, et ta parteisse ei astu enne, kui kaup käes ehk valimistel edu tuleb. Siis pole vaja pärast välja astuda... Vaene Rahvaliit, mul hakkas neist isegi kahju. Oli see "Teele abikaasa" Juhan Aare, mis ta oli, aga sellise mainega peaministri (naerukoht!) kandidaadiga tõmbavad nad endale lõplikult vee peale. Küllap maksis hr.Toots tühja parteikassasse hädavajalikke veeringuid, aga selle raha eest küll populaarsust juurde ei tule. Pigem on see viimane "pihtas-põhjas" pauk uppuvale erakonnale.

Lisatud: 3.veebruari Ekspressi intervjuus näitab Krister Kivi elegantselt Tootsi poliitilist platvormi või õigemini selle puudumist. Toots on tõesti naljavend, kuigi seekord ta vist nalja ei teinudki...

8 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Minu jaoks on see mees juba aastaid olnud klassikaline näide sellest, et mõnikord pole suure raha teenimiseks mõistust vaja. Piisab õiges seltskonnas õigel ajal kohal olemisest.

muusake ütles ...

Neid ikka erialases seltskonnas ka nähtud ja ühises kodus on Kati ikka varem ajakirjanikele ka rääkinud, aga seekord tundus ta nagu veidi ,,väsinud olemisega,,. Jaani juttu ma eriti ei jälginudki, tahtsin saates rohkem oma lemmikut- Kunnast kuulata...;)

Anonüümne ütles ...

Polnud sellel intervjuul häda midagi. Toots ironiseeris täitsa vaimukalt sellel abiellumise teemal. Mina naersin küll südamest kui ta Merist ja Ilvesest rääkis. Aga kui inimesel huumorisoont ei ole, siis pole midagi teha. Minu silmis küll sai Toots eile plusspunkte.

Bianka ütles ...

Eks ta nali tahtis olla jah, aga minu jaoks tundus see nõme ja naljakas polnud. Tõeline huumor on tema poliitiline kreedo. Ta tuli poliitikasse sellepärast, et päästa Rahvaliit (või mis selle partei nimi oligi, kus juhi koht müügis oli :D

Emmeliina ütles ...

üldse polnud naljakas. vana mees, varsa aru

soodoma ja gomorra ütles ...

homme oled lehes.
sealt edasi poliitvang.

Bianka ütles ...

Ega tea jah... Äkki pääastab see, kui võtan oma sõnad tagasi ja ütlen, et et pole see mees sugugi lollim kui üks keskmine eesti mees. Ainult et poliitika kõrgliigasse pole tal küll asja. Ei saa temast Savisaart ega isegi mitte Mikserit.

Anonüümne ütles ...

LAIM!