reede, 25. november 2011

Ravimireklaam

Ausõna, mitte ükski ravimifirma ega apteeker mulle selle reklaami eest ei maksa ;) Täitsa iseenda kogemuste põhjal räägin. Pärisreklaamides teevad kõik ravimid hetkega haigest terve, tegelikkus on... teate isegi.

See rohi aga on mind juba paar korda haigeksjäämise ääre pealt tagasi enam-vähem tervete hulka tõmmanud. Muidugi pole võimatu, et see on vaid kokkusattumus ja neil kordadel polnud lihtsalt tõsise viirusega tegu. Olgu sellega, kuidas on, aga kui mul kurk valusaks läheb, siis on nüüd mul alati neo-angini imemistablett käepärast. Tavaliselt juhtubki see kas keset ööd või vastu hommikut. Siiani püüdsin päästa mis päästa annab, konjakiga kurku kuristades. Nüüd võin ausalt väita, et "olen hommikuse konjakijoomise maha jätnud", kui keegi peaks seda intervjuu stamplauset minult küsima. Selle asemel pistan põske eelpoolnimetatud tableti ja kasutegur on tunduvalt suurem.

9 kommentaari:

Hundi ulg ütles ...

Unustasid selle:

"Tähelepanu! Tegemist on ravimiga..."

:)

Bianka ütles ...

Blogis ei ole kuidagi võimalik seda teksti NII KIIRESTI maha vuristada :D

Anonüümne ütles ...

Mhmhm... kui ma tunnen, et nohu hakkab tulema ja miski kurgus kraapida tahab, siis pool-kolmveerand teeklaasi viina 3 spl täie mee ja 1/3 tl punase pipraga... jube ropp jook, aga õige ajastusega on mul suuremad tervisehädad ära hoidnud. Ilmselt platsebo, aga who cares. :)

(wild olen)

Elviina's blog ütles ...

miks keegi ei räägi viinasokkidest? Õhtul viinaga niisutatud sokid jalga, villased peale ja magama.

Bianka ütles ...

Juba vanarahvas ütles, et kui pole surmatõbi, siis saab ikka viinast abi... Kuuma viina ja mee kokteili kasutan siis, kui köha juba välja arenenud on. Lööb korraks seest soojaks ja võimaldab köhimata magama jääda. Pipart pole sisse pannud, aga seda koos viinaga tarvitan köhuhädade korral. Viinasokke olen kasutanud palaviku alla võtmiseks, aga ennetava abinõuna pole proovinud.

Üks hea vahend haiguse esimeste märkide ilmnemise puhul on kuum sinepipulbri jalavann. Hiljuti sai seda proovitud lapselapse köha vastu ja see protseduur hakkas talle nii meeldima, et nõuab nüüd igal õhtul jalavanni. Paraku oli see efektiivne vaid esimeste köhatuste tekkimise päeval, aga kui köhimine oli kestnud mitu päeva, siis see enam olukorda ei parandanud.

Noh, ja ei maksa ka unustada küüslauku ;) Aga ikkagi, öösel unise peaga esimeste haigusilmingute korral on väga mugav see punane tablett. Ma vist olen neid teisi ka proovinud, Faringodoli (midagi sinnapoole see nimetus oli), aga see nii tõhus ei olnud.

Köögikata ütles ...

Ilmselt kõige olulisem on ikkagi ajastus. Olen neid tablette imenud, kui kurk juba haige, leevendab küll päris mõnusalt hetkeolukorda, aga kiiret paranemist nagu pole täheldanud.

Piirded ütles ...

Viin ka minu lemmikrohi. Isegi seljavalu võtab nagu niuhti ära. Sellist kommi/tablettei ei julge öösel suhu panna, läheb kurku ka veel kui magama jään.

Bianka ütles ...

Terve eelmise nädala võitlesin mitut sorti viirustega. Algul oli punase tableti aeg, siis tuli viin meega ja nädala lõpp möödus pipraviinaga. Ei tea, missugune neist kõige enam aitas, aga päris rivist välja ma ei jäänudki ja täna olen üsna terve ;) Võib-olla on õigus ka neil, kes ütlevad, et köha vastu on tõhus vahend kõhulahtisus... Sel juhul katsud köhimata jätta, kui vähegi võimalik on :D

notsu ütles ...

Üks rahvameditsiiniline haiguseennetus on ka eetri joomine. Pidavat aitama, kui suudad ära tunda, et nüüd hakkab haigus tulema, aga päris päral veel ei ole.