esmaspäev, 12. september 2022

Kopli liinid

 Kuigi olen Harjumaal elanud juba 7 aastat, pole ma Koplisse käima jõudnud. Kunagi käisin Graniidi tänaval oma varalahkunud pinginaabri kodus tema ema kutsel, ja korteriotsingul jõudsin aadressini Sõle 30. Nüüd oli mu sihtpunkt Sõle 61, mis tähendab juba sügavamat sukeldumist Kopli Liinidesse.


Aga "guess, what", ma ei kohanud oma teekonnal mingeid "kopli liinide narkareid ega nende pesitsuspaikadeks sobivaid räämas metsaalused". Ma sõitsin Kopli trammiga pea-aegu lõpp-peatusse ja kõik, mis ma nägin, oli jummalast normaalne Tallinna elukeskkond.

Ah et miks ma sinna üldse sattusin? No kui naise elus pole enam midagi uut ega huvitavat juhtumas, siis vahetab ta juuksurit. Jummal-issa-ristike, ega ma seda kerge südamega ei teinud. Mu vana juuksur tegi täitsa head tööd, aga kui ma tahtsin soengut muuta, siis läksid meil suusad risti. Näitasin talle pilte, missugune oleks üks soliidses eas naise klassikaline soeng

See oli üks neist,. mida ka mina tahtsin oma peas näha.

Esimesel katsetusel polnud viga, juuksed olid veel liiga lühikesed. Teine lõikus mu vana juuksuri juures liikus ka loodetud suunas. Aga kolmas lõikus kujunes täielikuks pettumuseks. Esiteks, lõikas ta liiga lühikeseks mu aasta aega kasvatatud juuksed, ja räsis mu kukalt täieliku rändom skeemiga. Seda ebaühtlast kuklajoont käisin ma veel tagasi tema juures parandamas, aga tulemus polnud ikkagi täiuslik.

Seega sain aru, et pean kusagilt ? leidma endale uue juuksuri.

Lahendus tuli üpris ebatraditsioonilisel teel. Nägin DEPO-s ühte naist ,kelle soeng oli just selline, nagu mina oleks endale tahtnud. Mökutasin tükk aega, aga lõpuks küsisin temalt ta juuksuri koordinaate. Ja ta lahkelt jagas seda infot minuga. Aga mu suureks ehmatuseks asus juuksur Koplis.

Mõtlesin juba minna ikka tagasi oma vana juuksuri juurde (no nii halb see lõikus ju ka polnud). Aga siis otsustasin, et käin ikka seal Kopli juuksuris ära. Autoga on sinna keeruline sõita, seega valisin ühistranspordi. Jõudsin õigel ajal kohale ja jäin ka lõikusega rahule.

Eks ma nüüd võtan seda teekonda ette juba teadlikumalt. Koplis on palju kenasti korda tehtud maju ja narkomaane ei paistnud kusagilt. Mu juuksur (muidu 100% venekeelses keskkonnas) rääkis minuga täitsa kena eesti keelt ja oli rõõmus eesti keele praktiseerimise võimaluse üle. Tundsin ennast juba nagu Katri Raik, kes viib oma naha turule eestluse propageerimise okkalisel teel.

4 kommentaari:

kertu ütles ...

Väga ilusad lõikused tõesti, aga no on ikka neil juukseid ka antud.
Aga vapper ettevõtmine igatahes, juuksuri vahetus, ja veel nii ekstreem asukoha muutus, on emotsionaalselt peaaegu sama raske, kui elukoha vahetus. Nõuab ikka päris otsustavat tegutsemist.
tervitustega, kellakagu

Emmeliina ütles ...

oled ikka südamest tartlane :) Hakkasin Kopli Liinidega tutvust tegema aastal 2001 kui minu esimene lapselaps sündis. Tööalaselt (kaitsevägi) elas perekond kusagil maleva tänavas ja käisime sageli mere ääres jalutamas. Sellest ajast on säilinud huvi selle piirkonna vastu. 20 aasta jooksul ajalootuure tehtud küll Jaak Juskega ja küll omaette avastamisi. Viimane selle aasta alguses.

Hea juuksur on ka minule väga tähtis ja need piltidel olevad lõikused kadestamisväärsed. Kus on sinu pilt uue juuksuri meistritööst? Ma homme lähen, olude sunnil, kuigi 50 raha kahe kuu peale tundub minu vanuses raiskamisena :D

Bianka ütles ...

Eks ükskord pilt ka tuleb, aga no nii ilus pole mu soeng küll, kui neil daamidel pildil. Mulle imponeeris väga see, et juuksur tajus ära mu juuste eripära. Et ühest küljest juuksekarvad on küllaltki tugevad, aga kohati keerab imelikult lokki, eriti siis, kui on kõrvuti erineva pikkusega salgud. Ja ta ütles, et sel juhul ei tohi väga palju fileerida. Täpselt selline on ka minu enda arvamus, aga kui ma eelmist juuksurit katsusin juhendada, siis see talle eriti ei meeldinud.

Ja jätkuvalt olen rahul lõikuseuga, kui pärast enda koolutamist ka soeng hoidis kenasti. Kusjuures pole seal ka hinnad väga kõrged, lõikus oli 20 ja koos värvimisega pidi tulema 42-46, olenevalt, kui palju vaja värvida. Eks katsetan selle ka ära.

Emmeliina ütles ...

valisid väga hea vahelduse. Ka minu juus ei allu igasugu jamadele on see meie ühine teema: juuksur püüab midagi settida. väga hea, et lõikusega rahul, see on kõige alus.