pühapäev, 6. märts 2011

Jumal ei armasta Mikserit

Vähemalt meie kandis on ilm kole, öösel tuiskas ja nüüd sajab. See paneb kahtlema, kas ikka peab kodunt välja valima minema. Võib-olla kõrgemad jõud üritavad niimoodi sotsidele kaikaid kodarasse pilduda. Eilsel valimisdebatil suutis Mikser oma viiemehest koolipoisi kõnekunsti ja valitsemisplekkidest puhta põllekesega ära veenda üsna suure osa kõhklejaid. Ja nüüd üritab vanajumal ise käe vahele panna ja hoiatada lihtsameelseid valijaid, et jutt võib poisil küll ilus olla, aga tegudest ei tea me midagi. Reformi ja IRL veendunud valijad on suures osas interneti-inimesed ja oma hääle juba andnud. Keskerakonna fanaatilist valijat aga ei peata ei halb ilm ega "laimajate" jutt oma iidoli aadressil. Nemad jõuavad ikka valimiskastini.

5 kommentaari:

Bianka ütles ...

Issanda teed on imelikud! Nüüd paistab taas päike ja tundub, et tuleb ikka valima minna (mina isiklikult olen ära valinud). Mõni võib küll vanduda, et krd, poliitikud, ise tahate, et ma valima läheks, aga teid lahti ei aja...

Aga kui palju rahvast Mikserit armastab, selgub homme. Ma ise tahaks loota, et seda pole nii palju, et ta peaks hakkama kohe peaministri rasket koormat kandma. Las poiss õpib selles valitsuses kõigepealt, kuidas asjad käivad. Siis oskab ta järgmises valitsuses targemalt peaminister olla.

Muidumeez ütles ...

No esiteks on Mikser valitsuses olnud ja mitte halvasti (sealt ka pärit mõiste Kaitse-Mikser). Probleem on valitsusse minekuga küll, aga eks õhtul paistab.

Bianka ütles ...

Siis oli Mikser veel isakese mõju all ja tema käepikendus. Aga tubli oli ta küll ja mul on hea meel, et sotsid lõpuks tõsiseltvõetava liidri on leidnud. Aga siiski on praegu Mikseri jaoks käimas hoopis kõrgem mäng ja ma ei tahaks, et ta tavalise "uue luuana" enda diskrediteeriks.

Segasumma Saara ütles ...

Mulle Mikser meeldis seal eile. Võitles vahvalt, Isakest ei peljanud ja Ansipitki torkas terava keelekesega. Siiski on tema platvorm pigem Keskerakonna kui Reformikate liinis ja nagu Ansip seal üsna osavalt ütles: "Meie oleme koalitsioonist huvitatud küll, aga sotside programmist ei jääks selle käigus just eriti palju järele."
Mikser indiviidina on sümpaatne aga ega ta üksi seda rallit sõita nagunii ei saa ja see ülejäänud kamp seal... no võib-olla suudab uus luud nüüd järgneva perioodi vältel ka SDE-st midagi tõsiseltvõetavamat ja huvitavamat kujundada. Praegu nad on ikka nõrgakesed veel.

Haridusmaastiku töötajana, kus kogu aeg on uusi ja uusi luudasid proovitud, kes kõik on olnud arvamisel, et vana tuleb kõik uppi lüüa ja jälle kõigega uuesti otsast alata võin ma öelda, et see on ikka väga masendav ja väsitav selliste pidevate uuenduste tallermaal kuidagi püsti ja püsima jääda üritada. Mida Eestil praegustel niigi keerulistel aegadel enim vaja on, oleks siiski stabiilsus ja juba olemasolevate alustalade mittelõhkumine vaid nende peale osuslikult pealisehituse edasi ehitamine. (Muidugi mingeid eriti mädasid talasid tuleb ehk kohendada ja sätitada - aga mingiteks uuendusteks ja uute luudade enesenäitamiseks ei ole küll praegu õige aeg, arvan mina.)

Bianka ütles ...

Mul on hea meel näha, et praeguse kellaaja seisuga on osutunud valituks tõesti stabiilsus. Rasked ajad pole kaugeltki läbi ja uute luudade pühkimiskatsestused ja äpardumised meid praegu ilmselt ei ohusta. Kas tuleb endine kaksikliit või võetakse ka sotsid punti, näitab elu. Tahaks loota, et tuleks kolmikliit. Uusi tuuli oleks vaja küll ja kolmas partner aitaks ühe või teise "vana" tegija ülbust või üleolekut tasakaalustada.