laupäev, 24. detsember 2022

Tänulikkus

 Selle aasta jõulutunne on mul tänulikkus. Sest kõik see, mida siiamaani oleme harjunud pidama iseenesestmõistetavaks, on tegelikult õnn. Sõda Ukrainas tegi selle selgeks.

Olen tänulik, et meie kohal on ikka veel rahutaevas. Et lennukimürin ei tähenda hirmu pommide langemise ees. Et meil on toad soojad ja elekter tuleb pistikust. Et poest on saada kõike head ja paremat, mida hing ihaldab. Ja et ka minul kui pensionäril on mõistlike valikute tegemisel võimalik maitsev ja tore jõululaud katta. Erilised tänud mu kodukoha Selverile, kus väga paljud head asjad olid soodushindadega. Ja mul on hea mälu, see pole trikk, vaid ma mäletan, mis tavahind oli. Nii lubasin ma endale forellimarja ja Larseni VSOP konjjakit, lõhest ja kaelakarbonaadist rääkimata. Ja trükkisin välja arve, kus oli öeldud, et säästsin 21 eurot. Arvet oli vaja muidugi ka selleks, et teenindaja eemaldaks mu konjaki turvaelemendi. Aga ikkagi oli meeldiv seda säästunumbrit lugeda.

Siis olen ma tänulik selle üle, et mu tervis hakkab pärast koroonat taastuma. Köha hakkab järele andma ja kuigi ma ei tea, kas mu seedesüsteemi häired olid samuti koroona tagajärg, või omaette haigus, aga isegi see näitab taandumise märke. Täna näiteks sõin kalamarjasaia ja jõin kohvi peale ja mu sisikond ei hakanudki protestima, kuigi ma ei võtnud tabletti. Ja olen tänulik ka selle üle, et sain erialaarsti vastuvõtu aja 6.veebruariks. Oleks võinud olla palju pikem ooteaeg, ja isegi kui mu tervis paraneb, teen uuringu ehk "mõõganeelamise" ära. Saab süda rahu, kas mul on mõni sisikonna vähk või ei.Lisaks sellele olen tänulik, et neid rohtusid,mida mulle vaja, olen saanud osta, kui mitte ühest apteegist,siis mõnest teisest,kus see rohi olemas-  Kuigi see lause, et "sellel ravimil on ajutised tarneraskused", on ka mind ettevaatlikuks ja murelikuks teinud

Ja siis olen ma tänulik oma perekonna eest, kellega ma eelolevaid jõule saan koos veeta. Isegi kui õhus on probleemid, et võib konflikte tekkida, on see ikkagi parem kui üksi omaette kurvastada. Lisaks olen õnnelik selle üle, et kõik mu jõuluettevalmistused kulgesid edukalt, ehk toidud, mis ma homseks juba valmis tegin, said maitsvad. Mu rööprähklemine mitut asja korraga tehes ei rikkunud midagi ära, miski ei läinud kõrbema ega saanud üle soolatud või pipardatud.

Õnnelik olen ka selle üle, et mul on armas kena elukaaslane, kellega on lausa lust minna aastavahetust veetma minna Viru Varitee 50. aastapäeva showle.

Ilusaid ja tänutundes jõule kõigile!


1 kommentaar:

Emmeliina ütles ...

Ilus ja sõnakas sõnum meile kõigile. Jõudsin peale nelja päeva koju, telefonis ei hakanud vahepeal kribama, seal valib programm sageli naljakaid sõnu. Hea, et jälle kirjutad! Eksklusiivset aastavahetust!